I forbindelse med svigermors sitt jubileum, lagde jeg en suksessterte som tallkake og den skulle stå fremme en stund, og jeg ønsket å justere kremen ut fra dette, sånn at den ikke ville smelte så fort.
Jeg valgte derfor å bruke gelatin og Philadelphia i kremen.
Man kan klare seg med bare gelatin, men jeg var allerede innstilt på å prøve med Philadelphia, og dermed ble dette testet. Noen vil sikkert få bakoversveis over dette, men kaken og kremen ble god, og du skal ikke se bort fra at jeg velger å gjøre det igjen.
Av bildet nedenfor, ser du kremen uten og med Philadelphia (den lysere).
Kremen er laget av
- 3 plater gelatin
- 2 dl kremfløte
- 200 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 4 eggeplommer
- 200 g smør i biter
- 200 g Philadelphia Naturell (ikke den lette varianten) – kan droppes om ønskelig
Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Kok opp fløte, sukker og vaniljesukker under omrøring. La det koke til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme. Når alle eggeplommene er innrørte, setter du kjelen på varmen igjen og rører under oppvarming til kremen tykner. Ta kjelen av varmen og rør inn gelatinen, før du til slutt rører inn litt og litt av smøret.
Settes kaldt.
Avkjølt og stivnet krem er klar til bruk, om du ikke ønsker å bruke Philadelphia.
Om du velger å bruke Philadelphia; Pisk inn osten i den kalde kremen. Settes kaldt igjen sånn at kremen setter seg.