Tressinspirert (i fargene) mandelkake med brunostkrem, jordbærkrem og hvit krem (vanlig krem). Brunostkremen jeg bruker til makroner og også på blåbærmuffins, har jeg nå prøvd ut på en mandelbunn og i kombinasjon med jordbær.
Planen var smakskombinasjonen jordbær og brunost, men på impuls, ble også den hvite fargen lagt til = tress.
Hvor mye jordbærsmak du ønsker i kremen, bestemmer du. For å få enda mer jordbærsmak, kan man sprite opp kaken med litt jordbærsyltetøy her og der (se bildet nedenfor).
Mandelbunnen er laget i en kakeform str. 20 cm i diameter. Har du en mandelbunn som du pleier å lage, er det fullt mulig å bruke denne. Ønsker du å lage mandelkaken i en større form, anbefaler jeg å øke mengden ingredienser.
Mandelkaken er laget av
- 200 g ristede og malte mandler
- 150 g sukker
- 3 eggehviter
Rist mandlene i ovnen på 180 grader i 10 – 15 minutter. Avkjøles før de «males» med stavmikseren. Fin- eller grovmalt – det bestemmer du.
Pisk eggehvitene til en luftig marengs; Start med å piske til de skummer og deretter har du litt og litt sukker i. Den trenger ikke være helt stiv.
Bland de malte mandlene med den luftige marengsen, og ha røren i en bakepapirkledd form. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.
Brunostkremen er laget av
- 2 dl kremfløte
- 150 g fløtemysost
- 1 ss sukker
Kok opp fløte og sukker. Ha i fløtemysosten og rør til den smelter. Avkjøles.
Kjøleskapskald krem piskes stiv og has på kaken, enten smøres på eller sprøytes på. Se bilder nedenfor. Jeg har først smurt på et lag med brunostkrem, og så har jeg lekt meg med sprøyteposer.
Jordbærkremen er laget av
- Stivpisket kremfløte
- Jordbærsyltetøy
- Sukker? – kommer an på hvor søtt syltetøyet er
Pisk kremfløte med eller uten sukker. Bland inn ønsket jordbærsyltetøy. Gjerne uten biter om du skal bruke sprøytepose.
Annen pynt som gjør seg godt på kaken
- Stivpisket kremfløte – hvit
- Ristede mandelflak
- Friske jordbær
- Litt jordbærsyltetøy her og der – se bilde nedenfor