Jordbærkake med ostekrem

Med denne kaken vant jeg det gule lederforkleet på Kakekrigen i kveld. Hurra!!! Det var en deilig følelse å høre navnet sitt. Uvirkelig men deilig. Dagens oppgave var å bake en kake til navnefesten til sønnen til programlederen Fridtjof. Jeg tolket den slik: Jeg er en gjest som har med kake. Dette er ikke hovedkaken til navnefesten.

Tove Kakekrigen - gult forkleGult-lederforkle-selfie 🙂

 

Hvordan oppleves det å være med i dette programmet?
Opptaket for første dagen er klart. Nervene er i helspenn, magen er full av sommerfugler og hendene er klamme. Tanker som: «Hvordan i all verden har jeg havnet her…??» og «Hva har jeg gjort??» forstyrret konsentrasjonen og evnen til å glede seg over dette.

Jeg har meg selv å skylde. Dum som jeg var, meldte jeg meg på i et svakt øyeblikk.

Men, dette var følelser og tanker jeg gjorde meg helt til vi var i gang med opptak og baking.

Med ingen vei tilbake og veldig hyggelige mennesker rundt meg, lot jeg meg rive med. Dette ble en opplevelse med mange forskjellige følelser som nervøsitet, spenning, glede, stress m.m., og jeg angrer ikke et sekund på at jeg ble med på dette, selv om bakingen av kaken huskes som stress fra begynnelse til slutt.

Etter bakingen var det kommentarene fra dommerne som stod for tur, og igjen tenkte jeg: «Hva har jeg gjort?» Hvorfor melde seg på for å få kritikk for kakene mine, og i tillegg får «resten av Norge» høre hva de mener om bakverket mitt. Det ville vært dumt om dommerne mente valmuefrøene i kaken ikke var noen suksess, når jeg synes det er en veldig god idé.

Men, med vellykket kake foruten for lite krem på toppen som ubønnhørlig ble kommentert som «Hva synes du om håndtverket her da, Lars…?», var de negative tankene plutselig blitt positive og i et høyt gir. Dette var morsomt. Hurra!!!

En berg-og-dal-bane med følelser.

Vinnerkaken ble bakt i ettertid for å få bilder til bloggen, og for å sjekke om oppskriften var riktig.
Dagen jeg bakte den på nytt, var også bursdagen til eldstemanns kjæreste. Da bildene var tatt, ble kaken hentet for å være med på feiringen av dagen hennes. Det de ikke visste, var at det var en vinnerkake de hadde fått på kakebordet.

Her finner du oppskriften på kaken. Det er noen justeringer fra oppskriften på Kakekrigen sine sider, for den du finner der, er lagd for de som har det travelt med å få en kake på bordet… 🙂

Denne kaken er bakt i en 22 cm form (Bake it easy)

 • 3 egg
 • 130 g hvitt sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 70 g mel
 • 40 g potetmel
 • 1 ts bakepulver

Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Sikt inn mel, potetmel og bakepulver og vend det forsiktig inn.

Stek kaken i en godt smurt form (dekk gjerne til med bakepapir, i tilfelle den skulle heve over kanten på formen) midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 minutter.

Kaken ble delt i tre etter at den var avkjølt og klar til pynting.

Jordbærpuré til dynking av kaken

 • 150 g jordbær
 • 20 g melis
 • 1,5 dl vann

Moses med stavmikser.

Valmuefrø

 • Stek ca. 20 g valmuefrø på 170 grader i ca. 10 minutter. Følg med så de ikke blir for mye stekt. Avkjøles.

Friske jordbær

 • Biter til inni kaken
 • Halve jordbær til toppen av kaken

Sitronmelisse

 • til pynt

Ostekrem til midten av kaken

 • 1 dl kremfløte
 • 25 g sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 100 g Philadelphia
 • 10 g stekte og avkjølte valmuefrø

Pisk kremfløte, sukker og vaniljesukker luftig. Rør inn valmuefrøene i osten, til myk konsistens. Dette blandes med den stivpiskede kremfløten og fordeles på kakebunnen. Jeg bruker sprøyteposer for det gjør jobben enklere.

Krem til lag 1 og 3 (toppen sett nedenfra og opp)

 • 5 dl kremfløte
 • 20 g sukker

Piskes stivt.

Smørkrem til kanten på kaken. Denne er for å feste marsipanen rundt kaken

 • 100 g melis
 • 75 g romtemperert smør
 • 50 g smeltet hvit sjokolade

Pisk smør og melis før du pisker inn den smeltede sjokoladen.

Hvit marsipan til kanten rundt kaken

 • Mengde marsipan er avhengig av tykkelsen du ønsker på den og høyden. Ta mål av kaken når den er ferdig montert, og skjær marsipanen til. Gjerne med bølgekant. Bruk potetmel når du kjevler ut marsipanen.

Rekkefølgen av monteringen sett nedenfra og opp
Kakebunn, dynk, krem og jordbær
Kakebunn, dynk, ostekrem og jordbær
Kakebunn, dynk, krem (sprøytes gjerne på i rosetter el.l), jordbær, valmuefrø og sitronmelisse
Smørkrem og marsipan rundt kanten av kaken

 

Jordbærkake med ostekrem - vinnerkake

Jordbærkake med ostekrem - vinnerkake

Jordbærkake med ostekrem - vinnerkake

 

Jordbærkake med ostekrem - vinnerkake

Disse fire kakebildene ovenfor er mine.

 

Bilder fra Kakekrigen - SBS discovery

Bilder fra Kakekrigen - SBS discovery

Bilder fra Kakekrigen - SBS discovery

Bilder fra Kakekrigen - SBS discovery

Bildene fra studioet er fra SBS discovery.

Her ser du gjengen jeg baker sammen med/konkurrerer mot 🙂 Fra venstre ser du

Trond som deler bilder på Instagram under trondvt
Meg som du finner her og på Instagram under idéfullno. I tillegg skriver jeg på bloggen Mat for 2.
Ellen som skriver på bloggen Signert Ellen, som du også finner på Instagram under signertellen
Camilla-Cecilie (privat konto på Instagram)
Eva Helen som du finner på Instagram under navnet Blackbetty1954

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk