Denne salsaen var i utgangspunktet en planlagt «baskisk ketchup»…
Jeg var i mathallen forrige helg, og der spiste jeg kjøttboller med «baskisk ketchup». Mannen jeg kjøpte det av, ramset opp det den var lagd av, og da jeg kom hjem husket jeg fortsatt deler av det han sa, men dessverre ikke alt.
Etter litt søk på nettet, fant jeg ingen «baskisk ketchup», så jeg ble litt usikker på om det faktisk finnes, men jeg bestemte meg for å prøve meg fram selv.
En mislykket «baskisk ketchup», ble til en meget vellykket salsa 🙂
Til ca 6 porsjoner, brukte jeg
- 2 ss olivenolje
- 1 ss tomatpure
- 1 dl vann
- 0,25 dl hvitvinseddik
- 1 ss brunt sukker
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 paprika
- 7 skåldede tomater uten «innmat»
Jeg blandet olivenolje, tomatpure, vann, hvitvinseddik og sukker godt, før jeg tilsatte resten av ingrediensene. Deretter lot jeg det koke på svak varme i 1 time.
Vi toppet bakt potet med denne salsaen i dag. Anbefales 🙂