Saftig ribberull

Vi har hatt en ribbe igjen i fryseren etter jul, og jeg har gått å tenkt på en litt mer spennende måte å servere denne på, enn den tradisjonelle julemiddagene. Selv om jula vare helt til påske for noen, gjør den ikke det her i huset.

Ribba ble surret med hyssing, det ble ingen profesjonell surring, men en rull ble det uansett.

Ribba var på 1,780 kg.

Jeg la den med svoren ned, i en form med vann i bunnen. I vannet hadde jeg to chili (med frøene inntakt) i biter, og 4 fedd hvitløk.

Ribba ble stekt på 160 grader i en time, før jeg snudde den. Deretter ble den stekt på 180 grader i 2 timer til, mens den fortsatt ligger i vannet. Til slutt stekte jeg den på 220 grader i 30 minutter.

Ribba ble skikkelig saftig og god. Alle var enige at denne ribba var bedre enn den jeg serverte julaften.

Tilbehøret var bakt potet med hjemmelaget salsa.

 

Saftig ribberull

Saftig ribberull

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?