Hjemmelaget pesto

Fredag hadde jeg noen damer på besøk, og det alltid tilbakevendende spørsmålet om hva man skal servere, lot ikke vente på seg. Etter at fokuset på bloggen min har gått mer og mer over til mat, har gjestenes forventning og min prestasjonsangst blitt større.

Valget falt på mange småretter, og utvalget bestod av kjøttboller med spinat og fetaost, pai, ruccolasalat, melon med fetaost, lefserull med ørret og pepperrotkrem, brytebrød med fetaost, skinke-chips med Creme Fraiche, rogn og gressløk, hjemmelaget salsa og pesto. Desserten var en hjemmelaget blåbærsorbet.

Damene ble ønsket velkommen med en velkomstdrink med sommerfølelse.

Pestoen ble lagd av

  • 2 potter basilikum
  • 70 gr spinat
  • 60 gr pinjekjerner
  • 120 gr parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1,25 dl olivenolje

Jeg hadde først basilikum og spinat i foodprosessoren, og så tilsatte jeg litt og litt av resten av ingrediensene, til jeg tilslutt kom fram til oppgitte mengder.

Dette er første gang jeg lager pesto, og jeg er veldig fornøyd med resultatet. 🙂

Hjemmelaget pesto

Hjemmelaget pesto

Oppskriftene jeg har linket til, måtte tilpasset antall gjester.

 

Menyen tilfredsstiller sultne vommer (unnskyld damer),

og kanskje gir den visjon av sommer.

Late dager uten stress,

med sol, varme og nyklippet gress.

Hva med en velkomstdrink bestående av plommer?

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Følg Idéfull på Facebook
Følg Mat for 2 på Facebook