Fredag hadde jeg noen damer på besøk, og det alltid tilbakevendende spørsmålet om hva man skal servere, lot ikke vente på seg. Etter at fokuset på bloggen min har gått mer og mer over til mat, har gjestenes forventning og min prestasjonsangst blitt større.
Valget falt på mange småretter, og utvalget bestod av kjøttboller med spinat og fetaost, pai, ruccolasalat, melon med fetaost, brytebrød med fetaost, skinke-chips med Creme Fraiche, rogn og gressløk, hjemmelaget salsa og pesto. Desserten var en hjemmelaget blåbærsorbet.
Damene ble ønsket velkommen med en velkomstdrink med sommerfølelse.
Pestoen ble lagd av
- 2 potter basilikum
- 70 gr spinat
- 60 gr pinjekjerner
- 120 gr parmesan
- 3 fedd hvitløk
- 1,25 dl olivenolje
Jeg hadde først basilikum og spinat i foodprosessoren, og så tilsatte jeg litt og litt av resten av ingrediensene, til jeg tilslutt kom fram til oppgitte mengder.
Dette er første gang jeg lager pesto, og jeg er veldig fornøyd med resultatet. 🙂
Oppskriftene jeg har linket til, måtte tilpasset antall gjester.
Menyen tilfredsstiller sultne vommer (unnskyld damer),
og kanskje gir den visjon av sommer.
Late dager uten stress,
med sol, varme og nyklippet gress.
Hva med en velkomstdrink bestående av plommer?