Pesto kan lages med forskjellige nøtter, har du lyst har du lov…
Jeg har tidligere laget pesto med pinjekjerner, men denne gangen hadde jeg lyst til å prøve med pistasjnøtter. Det ble en veldig god pesto. Lørdagen skulle jeg også lage samme pesto, men da mannen hadde spist opp pistasjnøttene, ble jeg nødt… til å bruke av peanøttene i skapet. Det gikk også fint.
En god porsjon pesto ble laget av
- 100 g pistasjnøtter
- 140 g parmean
- 5 fedd hvitløk
- 40 g spinat
- 1 stor potte basilikum
- 50 g olivenolje ++ (start med 50 gram og tilsett mer til du er fornøyd med konsistensen)
- litt salt
Ha alt foruten saltet i en foodprosessor. Kjør på til du er fornøyd med konsistensen. Smak ev. til med litt salt.
Serveres med en god pastarett eller på et ferskt brød. Nam 🙂