Denne iskremen med bringebær og hvit sjokolade ble jeg først litt skuffet over. Dette fordi jeg hadde hele bringebær i kremen før jeg satte den i fryseren. Grunnen til at jeg hadde hele bær i, var at jeg ville unngå bringebærsyltetøy som det kanskje ville bli iskrystaller i fordi jeg ikke skulle røre i isen.
Men, etter at isen var tint nok til å kunne lage kuler, delte bringebærene seg opp mens jeg skrapte av isen, og det ble små biter med bringebær i stedet for hele bær som ville vært harde å bite i. Disse små bitene var ikke for harde å bite i, dermed gikk jeg fra å være skuffet til å bli fornøyd.
Forbered sjokoladen før du begynner på basen til isen.
Isen med bringebær og hvit sjokolade ble lagd av
Basen
- 3 dl kremfløte
- 3 dl søt kondensert melk (1 boks)
Piskes luftig.
- Ønsker man en mer vaniljesmak på isen, kan man tilsette litt frø fra vaniljestang.
Bringebær
- Ca. 15 stk.
Jeg fordelte bringebærene pr. lag. Nederst, i midten og på toppen.
Hvit sjokolade
- 60 g Hvit sjokolade
- 0,5 dl kremfløte
Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og smelt den hvite sjokoladen i den varme fløten. Avkjøles.
Legg bringebær, krem (basen) og hvit sjokolade lag på lag i boksen.
Jeg brukte to bokser á 0,5 dl, så totalt fikk jeg 1 liter iskrem.
Kandisert hvit sjokolade
- Ønsket mengde hvit sjokolade
Stek hvite sjokoladeruter på 130 grader i ca. 15 minutter. Hakkes i ønsket størrelse.
Bringebærisen ble servert med kandisert hvit sjokolade, sitronmelisse, hakket pistasj og friske bringebær.