Denne chili- og mangoisen ble til etter at jeg ble inspirert av et av programmene til Eat Street hvor to søstre som lagde is kombinerte disse to smakene.
Selve isen er ganske mektig, så jeg har funnet ut at den passer best sammen med en kule med vaniljeis som vil roe den ned litt. At en ekstra kule med is skal gjøre en annen kule med is litt mindre mektig, høres kanskje litt rart ut, men for min del stemte det.
Til ca. 2 liter is brukte jeg
- 300 g mango
- 40 g rød chilipepper uten frø
- 100 g gresk yoghurt med vaniljesmak
- 3 dl søt kondensert melk
- 1 dl kremfløte
Mos mango og chilipepper med stavmikseren eller foodprosessoren. Rør deretter inn yoghurten.
Pisk kondensert melk og krefløte luftig. Bland deretter alt godt og sett i fryseren. For å unngå iskrystaller må du røre hvert 30 minutt i isen til den er frossen.
Denne isen er morsom som dessert hvis du vil gjøre noe «annet». Den kan kanskje være litt for spesiell for noen, men for meg som liker å gjøre ting litt annerledes, var dette en spennende is.
Isen kan også serveres mellom to cookies = Sandwich