Jeg lagde flere forskjellige typer iskrem til den store iskremdagen, 17. mai, og en av disse som slo veldig godt an, var denne med revet sjokolade og cashewnøttsmør.
Hjemmelaget iskrem med revet sjokolade og cashewnøttsmør er laget av
- 5 dl kremfløte
- 2 dl H-melk
- 150 g brun farin (den bløte typen)
- 1 ts vaniljesukker
- 3 eggeplommer
Bland alt godt før du har det i beholderen til iskremmaskinen.
Mens dette godgjør seg i iskremmaskinen, river du sjokoladen og lager cashewnøttsmøret.
Cashewnøttsmøret er laget av
- 100 g cashewnøtter med salt
- 1 dl kremfløte (start med 0,5 dl og øk mengden til du er fornøyd med konsistensen)
Kjør nøtter og fløte til ønsket konsistens med stavmikseren.
Ha i revet sjokolade og cashewnøttsmør i iskremmaskinen rett før den er ferdig. Du kan ha alt i med en gang, men da blander alt seg. Jeg ønsket ikke det, og derfor ventet jeg.
La iskremmaskinen gå til den er ferdig og ha iskremen i en boks el.l. og sett i fryseren til den skal nytes.
Har du ikke iskremmaskin, kan den lages uten. Du må bare huske å røre ofte i blandingen mens den står i fryseren. Dette for å unngå iskrystaller.