Hjemmelaget fettuchine med trøffelinspirert kjøttsaus

Hjemmelaget pasta prøvde jeg å lage for mange år siden, men etter et lite sammenstøt med den pastamaskinen vi fikk i bryllupsgave for 19 år siden (er det virkelig så lenge siden?), hvorpå den havnet i søpla, har ikke lysten vært der før jeg så gutta i FCC i sving. De demonstrerte pastamaskinen deres på Kitch’n i Lillestrøm og dermed ble lysten til å prøve dette selv, vekket til live igjen. Nå manglet jeg bare en pastamaskin…

Jeg sjekket to oppskrifter (FCC og Jamie Oliver), og i begge var det oppgitt mengde pastadeig for 4 personer. Til dette brukte jeg

 • 500 gr mel
 • 5 egg

Dette ble eltet godt i kjøkkenmaskinen noen minutter, for til slutt å bli knadd for hånd i noen minutter til. Deigen var litt klissete, så jeg tilsatte litt mer mel og knadde til den ikke var klissete lenger.

Nå var det klart for å møte mitt mareritt fra flere år tilbake…

Jeg fant fram to kleshengere, rengjorde dem og hang dem opp ved siden av bordet. Valget falt på Fettuchine, og det varte ikke lenge før tålmodigheten min ble satt på prøve. Jada, jeg vet at jeg valgte dette selv, og etterhvert gikk alt så mye bedre.

Etter noen runder i maskinen, var deigen klar for å strimles til Fettuchine. Jeg har sett på bilder at spaghettien henges opp etter at den har vært igjennom pastamaskinen, dermed bar turen rett fra maskinen og over til hengerne.

I oppskriften til Jamie Oliver stod det at den skulle kokes i 1 – 2 minutter. Jeg prøvde begge de foreslåtte koketidene og likte den best etter ca. 1,5 minutt.

Da vi i tillegg hadde en kjøttsaus med hint av trøffel til pastaen, ble ovenfornevnte mengde pasta altfor mye for både 4 og 5 personer. Skal du ha noe mer i tillegg til pastaen, anbefaler jeg å lage en litt mindre pastadeig.

Kjøttsausen jeg lagde, ble også til mer enn 4 personer (6 personer er kanskje mer riktig), så den passet helt perfekt til mengde pasta nevnt ovenfor.

Kjøttsausen ble lagd av

 • 6 plommetomater
 • 150 gr gulrot
 • 35 gr hvitløk
 • 120 gr sjalottløk
 • 20 gr brunt sukker
 • 55 ml trøffelolje Il Tartufo di Paolo (hele flasken)
 • 4 dl vann
 • 20 gr kyllingfond
 • 2 dl rødvin
 • 20 gr maizena (røres ut i litt vann)
 • 1200 gr renskåret oksebog i små biter

Tomater, gulrot, hvitløk, sjalottløk og litt av vannet ble kjørt i foodprosessoren. Deretter hadde jeg alt i en gryte og tilsatte alt unntatt, maizena og oksebogen. Mens dette kokte opp, stekte jeg kjøttet kjapt i en stekepanne, slik at det fikk stekeskorpe. Det trenger ikke å gjennomstekes, for det skal oppi gryta og koke i 1,5 timer når det har fått stekeskorpe.

Dette ble altså kokt i 1 time under lokk, og så i 30 minutter uten lokk. Når 15 minutter av koketiden gjenstod, tilsatte jeg maizena utrørt i litt vann. Rør godt.

Jeg trodde det skulle holde med bare en liten dæsj trøffelolje, men uansett hvor godt det luktet på kjøkkenet, smakte det veldig lite trøffel av sausen. Jeg hadde til slutt i hele flasken, og dermed fikk sausen et lite hint av trøffelsmak. Hadde håpet på mere smak av trøffel, men tok til takke med det jeg fikk. Sausen ble uansett veldig god.

Fettuchine toppet med parmesan og trøffelinspirert kjøttsaus og med hvitløksbrød ved siden av passet veldig godt sammen.

Hjemmelaget pasta1

Hjemmelaget pasta3

Hjemmelaget pasta

Hjemmelaget pasta4

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk