Disse havrestykkene lagde jeg for å prøve å lage rundstykker uten gjær. Resultatet ble bra, og for min overfølsom-for-gjær-mage likte dem også veldig godt. Disse passer godt fra alt til tilbehør til suppa til en liten kosestund med nugatti på.
Det blir 10 – 12 stk. havrestykker avhengig av størrelsen du lager, og disse ble lagd av
- 3 egg
- 150 g creme fraiche
- 200 g cottage cheese
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 20 g honning (akazie)
- 50 g havrekli
- 50 g mandelmel
- 200 g lettkokte havregryn
Bland alt. La svelle i 30 minutter. Forme en liten ball/kule eller noe i den duren. Ja, du blir klissete på henda…
Stykkene stekes på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 200 grader i 20 – 25 minutter.
Rundstykkene på bildet ble stekt i 25 minutter. Det ble i hvert fall en sprø skorpe på disse 🙂