Havrestykker

Disse havrestykkene lagde jeg for å prøve å lage rundstykker uten gjær. Resultatet ble bra, og for min overfølsom-for-gjær-mage likte dem også veldig godt. Disse passer godt fra alt til tilbehør til suppa til en liten kosestund med nugatti på.

Det blir 10 – 12 stk. havrestykker avhengig av størrelsen du lager, og disse ble lagd av

  • 3 egg
  • 150 g creme fraiche
  • 200 g cottage cheese
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 20 g honning (akazie)
  • 50 g havrekli
  • 50 g mandelmel
  • 200 g lettkokte havregryn

Bland alt. La svelle i 30 minutter. Forme en liten ball/kule eller noe i den duren. Ja, du blir klissete på henda…
Stykkene stekes på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 200 grader i 20 – 25 minutter.
Rundstykkene på bildet ble stekt i 25 minutter. Det ble i hvert fall en sprø skorpe på disse 🙂

havrestykker

havrestykker

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?