I kantina på jobben har de av og til noen veldig gode havreruter, og etter å ha smakt disse, har jeg hatt veldig lyst til å prøve å lage noen selv. Muligheten bydde seg når vi var på hytta i helgen.
Disse er av den litt mer seige typen og hvor mye det blir avhenger av hvor tykke du lager dem. Denne røren dekker 2/3 av et stekebrett. Jeg kunne lagd rutene tynnere ved å bre deigen/røren utover hele stekbrettet. Valget er ditt.
Det lønner seg å la dem ligge ute på kjøkkenbenken for å tørke litt. Gjerne til neste dag. Det syntes i hvert fall jeg.
Havrerutene med kokos ble lagd av
- 50 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 g solsikkekjerner
- 250 g havregryn (lettkokte) (velg glutenfrie for glutenfritt alternativ)
- 50 g kokosmasse
- 100 g brun farin
- 1 1/2 ts kanel
- 1 1/2 ts malt ingefær
- 150 g smeltet smør
- 2 egg
- 100 g melkesjokolade i biter (glutenfri for glutenfritt alternativ)
- 100 g tørket tranebær i biter
Bland det tørre først. Ha deretter i smeltet smør og ett før du til slutt røren inn sjokoladen og tranebærene. La dette trekke i ca. 15 minutter.
Bre utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Det kan lønne seg å dele den opp med kniv i ønskede størrelser før du steker den.
Rutene kan også stekes en og en, og gjerne med rund form. Du bestemmer.