Havreruter med honning, sjokolade og tranebær falt så godt i smak her hjemme at mannen ba meg ta dem med på jobben. Ikke for at han ikke likte dem, men for at han skulle slippe å gå og småspise av dem…
Kollegene mine satte pris på at jeg tok dem med, for de falt i smak der også.
Skulle du få lyst til å prøve disse godbitene, trenger du
- 250 g lettkokte havregryn (glutenfrie for glutenfritt alternativ)
- 1,5 dl vann
- 100 g smeltet smør
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 100 g akasie honning
- 50 g solsikkekjerner
- 2 egg
- 100 g hvit sjokolade i biter
- 150 g melkesjokolade i biter
- 120 g tørkede tranebær i biter
Bland vannet med havregrynene og la vannet trekke godt inn. La gjerne stå i noen minutter.
Bland deretter inn resten av ingrediensene. Fordeles deretter utover på et bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovnen på 190 grader i ca. 20 minutter.
Det kan være lurt å dele dem opp før steking.
Rutene kan også stekes en og en, og gjerne med rund form. Du bestemmer.
Disse er litt fuktigere enn havrerutene med kokos, så disse ble også liggende på kjøkkenbenken i et døgn for å tørke.
Kaker på kjøkkenbenken = lett tilgang = mye småspising =… fornøyde kolleger 🙂