Annonse
Som tidligere nevnt i innlegget om den saftige og fløyelsmyke sjokoladekaken, har jeg fått leke meg litt med Bremykt sitt helt nye produkt; et flytende steke- og bakeprodukt som inneholder meierismør. Produktet er en blanding av meierismør og rapsolje og inneholder ingen tilsetningsstoffer. Bremykt Flytende kan benyttes til både steking, baking og som smaksetter.
Jeg har også brukt Bremykt Flytende i denne gulrotkaken, og den falt veldig godt i smak her i huset!
Gulrotkake – liten langpanne – str. 22 x 32 innvendige mål = 20 x 30 om man vil runde litt av for gode venner.
Man kan også bruke litt større form. Da blir kaken lavere og vil trenge kortere steketid i ovnen.
Saftig og fløyelsmyk gulrotkake er laget av
- 4 egg
- 300 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 – 2 ss kanel (kommer an på hvor mye kanelsmak du ønsker)
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 300 g mel
- 1 dl kefir
- 200 g Bremykt Flytende
- 300 g revet gulrot
Riv gulrøttene.
Egg, sukker og vaniljesukker piskes til eggedosis. Pisk det tørre (kanel, bakepulver, natron og mel) vekselsvis med det våte (Bremykt Flytende og kefir). Tilsett revet gulrot til slutt.
Røren fordeles i en bakepapirkledd form og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 50 minutter.
Avkjøles før kremen has på
Kremen er laget av
- 100 g Bremykt Flytende
- 400 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 300 g Philadelphia naturell
Pisk alt godt og fordel på avkjølt kake.
Denne kaken har jeg valgt å pynte med hakkede pistasjnøtter.
Innlegget er skrevet som et ledd i mitt samarbeid med Bremykt og Bakeklubben.