Vaniljekake med ostekrem og hint av jordbær er mitt forslag til årets påskekake.
Inspirert av et bilde av en kake med gul marsipan på et av fjorårets ukeblader, fant jeg ut hvilken kake jeg skulle bekle med påskefarget marsipan. Utfordringen kom da jeg ikke fant gul marsipan i butikken. Valget falt derfor på gul konditorfarge (wilton) for å lage gul krem.
Jeg tok utgangspunkt oppskriften til denne kaken, men jeg lagde den i en rund for str. 26 cm i diameter denne gangen. I denne kaken har jeg brukt mindre sukker i bunnen, dette fordi jeg skulle bruke jordbærsyltetøy i mellom lagene, og i kremen har jeg brukt litt mere ost = altså ikke helt samme kaken.
Vaniljekaken med ostekrem og hint av jordbær er laget av
- 200 g romtemperert smør
- 250 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ss creme fraiche
- 4 egg
- 300 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2 dl melk
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og creme fraiche lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg.
Nå kan mel, bakepulver, natron og melk tilsettes om hverandre.
Røren has i en bakepairkledd/smurt form – 26 cm i diameter.
Kaken stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 50 min. Da det er forskjell på stekeovnene, anbefaler jeg å sjekke kaken etter at det har gått 30 min.
Fyll mellom lagene
Jeg smurte et tynt lag med jordbærsyltetøy på laget før jeg smurte utover et lag med krem. Bruk ønsket mengde syltetøy.
Kremen er laget av
- 7,5 dl kremfløte
- 300 g phialdelphia
- 2 ts vaniljesukker
- 6 ss sukker
Piskes til luftig krem.
Jeg farget noe av kremen gul. Hvor gul bestemmer du.
Kremen som jeg brukte inni kaken beholdt jeg hvit.
Da kremtoppene skulle lages, rundt kaken på kakefatet og på toppen av kaken, blandet jeg hvit og gul krem.
Kaken er ellers pyntet med friske jordbær og påskegodteri.
Den røde prikken på hver kremtopp som går rundt kaken på kakefatet, er jordbærsyltetøy. Her må du ikke bruke så mye, da det vil kunne renne.