Rullekake med jordbær og krem
Enkelt og veldig godt

Rullekake med jordbær og krem – denne oppskriften er mammas oppskrift = barndommens kjempegode rullekake. Jeg har fulgt oppskriften, men droppet mandeldråpene. Hvorfor? Jeg hadde det ikke.

En rullekake med jordbær er laget av

  • 3 egg
  • 120 g sukker
  • 100 g mel
  • 1/2 ts bakepulver

Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend inn siktet mel og bakepulver (jeg pisket det inn, og det gikk fint).

Dekk et stekebrett med bakepapir. Pensle dette med smør for lettere å fjerne det etterpå.
Fordel røren på penslet bakepapir og stek kaken midt i ovnen på 210 grader i ca. 10 minutter.

Mens kaken er i ovnen gjør du klart for ferdigstekt kake på benken.
Legg et bakepapir på benken. Strø litt sukker  på bakepapiret hvor kaken skal ligge.

Hvelv ferdigstekt kake på bakepapiret som ligger klart på benken.

Nå gjelder det å være tålmodig… Fjern bakepapiret (bunnen av kaken) og la den avkjøle under langpannen. Det tar ikke lange tiden. Smør på jordbærsyltetøy (den typen du ønsker) og rull kaken sammen. Jeg planla egentlig å blande jordbærsyltetøyet med stivpisket krem før jeg hadde det på kaken, men jeg gikk for løsningen som mamma pleide å lage.

Du trenger også

  • Jordbærsyltetøy – overlater til deg å bestemme type og mengde
  • Stivpisket kremfløte
  • Ev. bær
  • Honni Korn eller annet knas

Jeg serverte kaken med krem, og Honni Korn. Kremen fordi jeg synes det passer til denne kaken og Honni Korn fordi jeg hadde lyst til å se hvordan det ble. Jammen ble det ikke godt.
MEN, om du skal pynte kaken som jeg har gjort, anbefaler jeg å vente med å gjøre dette til kaken skal serveres.

Når jeg ruller sammen en rullekake…

  • Jeg ruller fra kortsiden
  • Jeg «bretter» kaken så godt det lar seg gjøre sammen, eller sagt på en annen måte – første rullen gjøres så stram som mulig
  • Jeg bruker bakepapiret den ligger på for avkjøling som hjelp når jeg ruller sammen kaken
  • Jeg prøver å ikke smøre på for mye krem, da dette bare vil bli skviset ut igjen. Vanskelig å unngå at det skjer, men i dette tilfellet, hvor jeg har brukt syltetøy, er det null problem.
  • Selv om rullekaker fremmes som en kake som er rask å lage og fin å smelle sammen om du får besøk, opplever jeg denne kaken som en kake som trenger litt tid på å «sette seg». Jeg liker derfor å lage rullekake noen timer/dagen før den skal nytes.

Rullekake med jordbar krem og honni korn - Idéfull Toves Matglede - Tove Holter Rullekake med jordbar krem og honni korn - Idéfull Toves Matglede - Tove Holter Rullekake med jordbar krem og honni korn - Idéfull Toves Matglede - Tove Holter Rullekake med jordbar krem og honni korn - Idéfull Toves Matglede - Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk