Grønn kyllinggryte
I mangel av inspirasjon så jeg på et program av Donna Hay. Hun lagde en paste/puré av koriander ispedd noen andre smaker. Jeg falt for denne og ønsket å lage den for bruk i en kyllinggryte.
Dermed ble det en lysegrønn og smakfull kyllinggryte til middag her om dagen. Restene ble brukt til pizza neste dag. Gjett om den pizzaen ble god!
Vi spiste denne med ris og hjemmelaget nan brød. Dette må i så fall lages i forveien.
Mengde kylling og ris tilberedes mens du lager sausen som består av ingrediensene nedenfor sånn at dette kan serveres samtidig og rykende varmt.
Dette ble nok til 4 voksne personer + litt rester dagen etterpå
Grønn kyllinggryte består av…
Den grønne korianderpuréen er lagd av
- Frisk koriander – 2,5 potter andre halvdelen av potten skulle jeg bruke til pynt på bildene. Husket jeg det… Det kom i hvert fall på bordet etter at bildene var tatt.
- 3 grønne chili med frø
- 4 fedd hvitløk
- 1 bit frisk ingefær – litt mindre enn min tommel
- Saften fra ½ lime
- 2 store vårløk
- Ca. ½ dl olje – jeg brukte olivenolje
Kjør alt sammen til en puré. Dette brukte jeg en foodprosessor til.
Tilberedelse av sausen til gryten
- korianderpuréen
- 1 boks kokosmelk – ca. 400 g
- 1 firkant kyllingkraft
- Litt olje
- Smak til med salt
Puréen freses i litt olje i noen minutter. Deretter tilsatte jeg 1 boks kokosmelk og en firkant kyllingkraft og lot dette putre en stund.
Vi spiste dette med kyllingbiter, kokt ris, cashewnøtter og nan brød + litt grønt.