Hamburger av den sterke typen har jeg ikke lagd så mange av enda, men jeg har brukt endel rød chilipepper i noen av hamburgerne jeg har lagd tidligere. Denne gangen var lysten til å prøve en sterk burger påvirket av radioreklamen fra Meny om sterk hamburger toppet med Cheddar med jalapeno og hvitløk. Fredagstacoen måtte dermed vike for denne gode burgeren, men ingen var lei seg for det.
Det holdt altså ikke med jalapeno og hvitløk i osten, jeg hadde litt av det i hamburgern også.
Disse blir sterke, men ikke for sterke etter vår smak.
Til 8 burgere i litt variert størrelse brukte jeg
- 400 g kjøttdeig
- 600 g karbonadedeig
- 70 g spinat
- 30 g green jalapenos
- 20 g hvitløk
- 70 g sjalottløk
- 20 g god olivenolje
- 1 eggeplomme
Lag puré av spinat, jalapenos, hvitløk, sjalottløk og olje. Kna deretter dette og eggeplommen sammen med kjøtt- og karbonadedeig.
Stekes til gjennomstekt og serveres med ønsket tilbehør.
Vi spiste dem i disse hamburgerbrødene, med spinat, tomat, avocado og cheddar med smak av jalapeno og hvitløk.
Dette er ikke et sponset innlegg.
Jeg skriver om ting som har hendt meg og navna må jeg jo ha med… 🙂