Glutenfrie krumkaker med mandler

Når det gjelder oppskrifter og andre måter å gjøre «ting» på, rører det seg mye rart oppi hodet mitt.

Jeg har stekt forskjellige krumkaker, og har kommet fram på at det bare må være fantasien som setter stopper på disse gode og smulefulle kakene. Denne gangen hadde jeg lyst til å prøve en glutenfri krumkake, og neste steg da ble å finne ut hva jeg kunne bruke i dem.

Valget falt på malte mandler. Planen var å lage disse med brunost, men da var det flere rundt middagsbordet som rynket på nesen når de hørte det, og dermed ble brunostmandelkrumkakene satt på vent.

 

Disse 28 glutenfrie krumkakene er lagd av

  • 2 romtempererte egg
  • 200 g brun farin
  • 200 g malte mandler
  • 100 g potetmel
  • 100 g smeltet smør
  • 2 dl Kefir

Mandlene ble malt ganske fint med stavmikseren.

Egg og brun farin ble pisket luftig. Deretter pisket jeg inn malte mandler, potetmel, smeltet smør og Kefir.

Røra ble satt kaldt i 30 minutter før jeg stekte dem.

Etter ett døgn på benken, var de litt seige. Harde, ikke myke, men seige. Etter ett døgn til, var de sprø. Nå har jeg hatt dem på kjøkkenbenken i flere dager, og de er fortsatt sprø, men nå er det ikke så mange igjen… Kanskje på tide å sette dem bort.

Krumkaker kan formes som man ønsker. Denne gangen har jeg rullet dem rundt håndtaket på en sleiv, rundt en krumkakeruller og så la jeg dem over et glass (bør tåle varme). Favoritten ble den buede som jeg la over et glass som jeg her har servert med vaniljekesam og friske bær.

 

Glutenfrie krumkaker med mandler

Glutenfrie krumkaker med mandler

Glutenfrie krumkaker med mandler

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk