Fyldig smak av Italia

Disse smørbrødene lagde jeg forrige uke, men jeg rakk aldri å legge dem ut før nå. Årsaken til at jeg lagde ostesmørbrødet, var en utfordring som går på Matbloggsentralen.com og Norvegia.no.

Jeg elsker Italienske smaker, og visste med en gang at jeg måtte bruke en kombinasjon av mine favoritter til denne utfordringen. Resultatet ble en «Fyldig smak av Italia» eller en «Fyldig Italiener» om du vil.

I tillegg til dette ostesmørbrødet finner du helt sikkert noen andre du vil like på ovennevnte sider.

Jeg lagde 3 ostesmørbrød av

 • 3 skiver speltbrød
 • 1 fedd hvitløk
 • 1/2 avocado
 • 15 spinatblader
 • 9 tykke skiver Fyldig Norvegia
 • 2 tomater uten «fyll»
 • 15 basilikumblader
 • 30 gr løk
 • 10 gr pinjekjerner
 • 50 gr parmesanost
 • 3 skiver sprøstekt parmaskinke

Parmaskinken ble sprøstekt på 200 grader i 10 minutter. Dette mens jeg forberedte brødet og toppingen.

Jeg ristet brødet godt i brødristeren, slik at den fikk en sprø overflate. Dette gjør det enklere å «smøre» hvitløksfeddet på skiven. Bruk gaffel til dette formålet.

Deretter smørte jeg litt avocado på hver skive, før jeg la danderte spinatblader og osteskiver over. Til slutt lagde jeg en blanding av basilikum, tomat, løk, pinjekjerner og parmesanost med stavmikseren, som jeg toppet det hele med. Har du ikke stavmikser, kan dette selvfølgelig også finkuttes for hånd. Det tar bare litt lenger tid 🙂

Ostesmørbrødet ble stekt på 200 grader i 17 minutter (kommer an på ovnen, og hvor godt stekt du vil ha det). Jeg serverte det med frisk tomat og crispisalat.

Dette kan brukes til forrett, hovedrett eller bare kos, og det var like godt uten parmaskinke som med 🙂

Dette ostesmørbrødet ble vinneren i Matbloggsentralens konkurranse, og en del av premien var å få være med da Jan Vardøen skulle lage finalistene. Han brukte mer spinat enn nevnt i oppskriften, og dette er noe man ikke trenger være redd for å gjøre… Det ga smørbrødet litt mer volum og høyde.

Nå er «Norges beste ostesmørbrød» kåret, og vinneren ble «Good old duck». Gratulerer 🙂

Mitt bidrag fikk denne «dommen» av juryen: «Dette er en perle av et ostesmørbrød! Her er det en deilig kombinasjon av oster, sprøstekt parmaskinke og pesto. Det er bare å drømme seg bort til det Italienske landskap.»

 

Panini - en smak av Italia

Panini - en smak av Italia

Panini - en smak av Italia

Panini - en smak av Italia

Panini - en smak av ItaliaPanini - en smak av Italia

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk