Laks spises som tidligere nevnt, ofte til middag her i huset. Når man spiser det såpass ofte, er det lett å gå tom for ideer (idetom…) for variasjonen av denne. Det burde ikke være vanskelig, for laksen kan både spises og brukes til mye forskjellig.
Denne laksen med fraiche topping, ble til etter at jeg spiste laks til lunsj i kantina på jobben her om dagen. Da jeg ikke har oppskriften på toppingen de serverte der, måtte jeg improvisere.
Å improvisere er morsomt når man får det til, og denne gangen fikk jeg til en smakfull middag, som i tillegg var sterk nok for husets kritikere som det sjelden blir sterkt nok for.
Til 4 porsjoner brukte jeg
- 1 stor Salma back loin (delt i 4)
- 1 pose spinat (liten)
- 2 ss Creme Fraiche
- 1 ss Philadelphia
- 2 fedd hvitløk
- 1 chili
- 1 vårløk
Jeg la de fire delene Salma på en seng av spinat i en ildfast form.
Creme Fraiche og Philadelphia ble godt rørt, før jeg tilsatte hvitløk, chili og vårløk som jeg hadde hakket med stavmikseren. Denne blandingen hadde jeg så oppå laksen.
Dette ble stekt under aluminiumsfolie på 200 grader (varmluft) i 20 minutter.
Laksen ble servert med kokt spelt og resten av den hjemmelagde salsaen min.