Fløyelsmyk sjokoladekake i langpanne

Endelig kommer det en langpanneoppskrift på sjokoladekake i «normal» størrelse.
Da jeg fikk forespørsel på hvordan oppskriften ville se ut hvis denne saftige sjokoladekaken i liten langpanne ville være til en normal langpanne, var jeg først usikker på hva jeg skulle svare, men etter litt måling, foreslo jeg å gange oppskriften med 1,5.
Lysten til å prøve meg på en langpanne fulgte i kjølvannet av dette, og i helgen bakte jeg denne fløyelsmyke kaken. Da jeg liker krem som er av den litt mindre søte typen, lagde jeg en krem etter min smak, og en litt søtere krem etter mannens smak.

I helgen har mannen min og jeg hatt en forsmak på hvordan det vil bli når gutta boys flytter hjemmefra. Vi har vært hjemme alene og det har faktisk ikke vært så aller verst, men det føles kanskje annerledes den dagen jeg vet at de ikke kommer hjem søndag kveld…

Når jeg sier fløyelsmyk, så gjelder det når den er romtemperert.

 

Fløyelsmyk sjokoladekake i langpanne ble lagd av

 • 300 g brun farin
 • 6 egg
 • 3 eggeplommer
 • 400 g mel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 40 g bakekakao
 • 300 g smeltet smør
 • 100 g smeltet hvit kokesjokolade
 • 200 g smeltet 70% kokesjokolade
 • 3 dl kefir

Smelt smøret i en kjele. Ta den av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret.
Pisk farin, egg og plommer godt. Tilsett det tørre (mel, bakepulver, natron og kakao) og det våte (sjokoladesmør og kefir) om hverandre.

Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.

Kaken kan fryses.

 

Krem etter min smak

 • 100 g romtemperert smør
 • 300 g melis
 • 2 ts vaniljesukker
 • 25 g bakekakao
 • 300 g Philadelphia
 • 2 ss espresso

Pisk smøret med litt melis av gangen før du tilsetter resten av ingrediensene. Piskes luftig. Dette er nok til et tynt lag på hele kaken.

Denne kremen er fortsatt myk når den blir kald.

 

Søtere krem etter mannens smak

 • 200 g romtemperert smør
 • 200 g melis
 • 10 g kakao
 • 150 g smeltet 70% kokesjokolade

Pisk smør og melis hvitt. Ha i litt og litt melis til å begynne med. Ha deretter i kakaoen og den smeltede sjokoladen. Ønsker du litt kaffesmak på kremen, kan dette enkelt løses ved å ha i litt espresso.

Denne kremen blir hard når den blir kald.

 

Sjokoladekake i langpanne

Dette er den litt søtere kremen. Den har jeg toppet med jordbær og stekt hvit sjokolade.

Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk