Glutenfrie cookies eller kjeks om du vil

Oppskriften til disse glutenfrie småkakene ble til når jeg lagde bunnen for kokosbollene mine. Man kan lage dem som man selv ønsker; små, store, sprø eller seige og med eller uten noe god inni. Valget er ditt. Steketiden og om du lager dem flate før du setter dem inn i ovnen avgjør om de blir sprø eller seige, og antallet avhenger av hvor store du lager dem.

Gutta i huset setter veldig stor pris på store amerikanske cookies med sjokolade, og etter at de smakte på disse, blir de ikke skuffet om de får de servert heretter.

Til ca. 14 mellomstore småkaker/cookies/kjeks brukte jeg

  • 1 egg
  • 100 g brun farin
  • 2 g bakepulver
  • 100 g glutenfri fin kakemiks (Toro)
  • 50 g kokosolje

Pluss eventuelt ønsket fyll. I de på bildet, har jeg hatt 40 g tørket frukt (tropisk frukt i biter), 50 g melkesjokolade og 50 g cashewnøtter (alt i biter) i. Kakene gutta godkjente, var mellomstore og seige fylt med bare melkesjokolade; 100 g i biter av typen smelt.

Ha alt i en bolle og pisk/bland godt.

Stekes på 200 grader i ca. 8 min. Følg med.
Mindre kaker trenger kortere steketid enn større kaker.

 

Cookies - kjeks Cookies - kjeks

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk