Betalt innlegg
Festkake – sjokoladekake
Jeg har tidligere delt oppskrifter i forbindelse med mitt samarbeid med Bremykt, og denne gangen er det en festkake som står på «kakebordet».
Denne kaken er den siste reklamefilmen for Bakeklubben av 5 som du finner på Bremykt sin facebook-side. Jeg har også delt dem på Idéfull sin facebook-side.
Jeg er selv medlem av Bakeklubben deres, og det kommer mange gode forslag i mailboksen fra dem hver torsdag kveld.
Festkakens bunn er lagd av
- 200 g Bremykt
- 400 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 3 egg
- 250 g mel
- 2 ts bakepulver
- 50 g bakekakao
- 3 dl fløte
- 1 dl melk
Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett ett og ett egg. Pisk godt mellom eggene. Deretter tilsettes det tørre (mel, bakepulver og kakao) og det våte (fløte og melk) om hverandre.
Røren fordele likt i to stk. former i str. 20 cm i diameter. Smør formene eller for innsiden (bunn og sider) med bakepapir og stek dem midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 – 45 minutter.
Avkjøles før kremen has på.
Kremen er lagd av
- 200 g romtemperert Bremykt
- 300 g romtemperert kremost naturell
- 500 g melis
- 20 g bakekakao
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss sterk kaffe om du ønsker
Pisk alt godt. Ha på kaken. Sett kaldt.
Sjokoladepynt
- 100 g 70% smeltet sjokolade (eller mer om du skulle ønske dette)
Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøle den litt. Helles over kald smørkrem. Jeg anbefaler å bruke en sprøytepose til dette, for da har du mer kontroll på sjokoladen.
Toppes med friske bringebær, og ev. litt sjokoladebrekk.
Kakedekorasjon / Kaketopp / Cake Topper
Av og til kan en Cake Topper / Kaketopp utgjøre hele forskjellen på en kake. Jeg selger kaketopp til kaker, og du kan lese mer om hvordan stase opp kaken din på denne siden.