Chili- og sjokoladecookies – her kommer oppskriften på småkakene jeg har «brygget» på den siste uken.
Chili i cookies ble en hit. Alle på jobben likte dem, noen mer enn andre, men alle var enige i at de var gode.
Om du kjenner chilien? Ja, det gjør du, men ikke altfor mye. Akkurat passe.
Ca. 20 chili- og sjokoladecookies er lagd av
- 200 g romteperert smør
- 200 g brun farin (av den fuktige typen)
- 1 ts vaniljesukker
- 1 egg
- 250 g mel
- 1 ts bakepulver
- 200 g melkesjokolade i biter
- 1 finhakket rød chili med frø – den jeg brukte var 22 gram uten stilk
Pisk smør, brun farin og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett egget og pisk godt. Deretter piskes mel og bakepulver inn, før melkesjokoladebiter og finhakket chili røres inn.
Avkjøles i minst en time.
Form kuler (bruk gjerne engangshansker til dette) i ønsket størrelse og fordel på et bakepapirkledd stekebrett.
Store kuler trenger god plass fordi de siger utover, og lengre steketid enn små kuler.
Prøvestek gjerne et par stk. først.
Jeg stekte mine på 170 grader i 13 minutter. De skal være myke og kanskje føles lite stekt når de er klare. De stivner når de avkjøles.
Advarsel: Det var ikke godt med kaffe til disse. 🙂