I Tara smak (nr. 1 2013) stod det en oppskrift på sjokolademousse. Jeg falt for fristelsen, og lagde den.
Den ble ikke vellykket, og siden lysten på sjokolademousse fortsatt ikke var tilfredsstilt, valgte jeg derfor å prøve på nytt, men denne gangen med min egenkomponerte oppskrift.
Jeg har ikke hatt sukker i moussen, men siden det er sukker i sjokoladen, vil det selvfølgelig allikevel være litt sukker i moussen. Sjokolademousse «uten» sukker, er for meg en deilig dessert med god samvittighet.
Til 6 porsjoner (8 små) brukte jeg
- 4 eggehviter (stivpiskede)
- 4 eggeplommer
- 2 plater 70% sjokolade (Freia)
- 1 dl kremfløte
Stivpisk eggehvitene og kremfløten for seg. Smelt sjokoladen og rør deretter i eggeplommene i sjokoladen, gjerne en og en.
Jeg blandet så sjokoladeblandingen i den stivpiskede kremfløten, for så å blande dette igjen med den stivpiskede eggehviten. Liker du mørk sjokolade, er denne midt i blinken for deg.
Moussen stivner raskt. Jeg lager denne et par timer eller mer før den skal nytes. Oppbevares i kjøleskap.
Man kan selvfølgelig bruke annen sjokolade enn den mørke. Moussen vil da bli mildere og søtere, og du trenger fortsatt ikke tilsette sukker.