Etter å ha vært tom for ideer (idetom…), noen dager, måtte jeg ty til en oppskriftsbok for å finne lørdagens middag. Poteter står ikke så ofte på menyen her i huset, vi hadde derfor fortsatt noen poteter igjen etter jul, så for å unngå å kaste disse, måtte det bli noe som passet til potetmos.
Jamie Olivers The Naked Chef ble gjennomsøkt for noe som fristet. Jeg lot meg inspirere av hans kjøttboller i tomatsaus.
Til tomatsausen brukte jeg
- 1 fedd hvitløk
- 1 chili
- 1 løk
- 1 toppet ss oregano
- 3 bokser hakkede tomater
- 1 ss tomatpure
- 2 ss olivenolje
- 1 dl rødvin
- 30 gr soltørkede tomater (i olje)
- Du trenger også 2 håndfuller basilikum, 40 gr revet parmesan og 120 gr revet mozarella til toppingen
Tomatsausen ble kokt i en time, så mens den kokte, lagde jeg kjøttbollene.
Til ca 40 kjøttboller brukte jeg
- 1200 gr karbonadedeig
- 4 toppede ss griljermel
- 2 toppede ss oregano
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chili
- 2 eggeplommer
- 60 gr spinat (kuttet med stavmikser)
- salt og pepper
Form kjøttbollene, og stek dem før de has i en ildfast form. Hell tomatsausen over kjøttbollene, og topp deretter det hele med 2 håndfuller basilikum, revet parmesan og mozarella. Dette ble deretter stekt i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Jeg serverte det med hjemmelaget potetmos, men dette er jo også godt til spaghetti 🙂