Jeg elsker suksessterte, og jeg kom på ideen om å lage muffins eller cupcake om du vil, inspirert av denne kjempegode kaken.
Reslutatet står i kjøleskapet nå, og der står de ikke trygt…
Til 26 biter av suksess trenger du
- 200 gr smør (romtemperatur)
- 250 gr sukker
- 4 egg
- 3 dl malte mandler
- 3 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts sponge cake stabilizer (kan sløyfes)
- 3 dl melk
Rør smør og sukker hvitt, og ha i ett og ett av gangen. Bland deretter i det tørre, inkludert de malte mandlene, og ha til slutt i melken. Bruk isskje til å ta røren oppi muffinsformene. Dermed får du like store muffins.
Stekes på 200 grader i 17 minutter +/- (kommer an på ovnen din).
Den lille biten av suksess blir ikke den samme uten krem, og til denne brukte jeg (dette må ganges med tre for å få nok til alle suksessbitene)
- 1 1/2 dl kremfløte
- 1 1/3 sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 5 eggeplommer
- 150 gr smør (romtemperert)
Kok opp kremfløte, sukker og vaniljesukker. Ha deretter en og en eggeplomme i væsken, og rør godt mens du gjør dette. Rør over svak varme mens blandingen tykner. Jeg var ikke fornøyd før jeg var skikkelig sliten i armen. Husk at blandingen ikke må koke etter at du har hatt eggeplommene oppi.
Avkjøl, og dør deretter i romtemperert smør. Jeg hadde litt og litt smør i blandingen.
Denne oppskriften er nok til halvparten av muffinsene, hvis du har på like mye som jeg har hatt på (se bildene). Juster derfor oppskriften etter hvor mye krem du skal ha på.
Pyntes med hakkede mandler.