Ostekakevafler eller Ostevaffelkake om du vil.
Da jeg var i vaffelkake vs. vaffel-modus tidligere i vår, var ostekake en av kakene jeg hadde veldig lyst til å få til. Det tok sin tid å pønske ut hvordan jeg skulle løse den oppgaven, men her er den; Ostekakevaffelen.
Jeg lagde to vaffelrører som vaffelen består av; den ene halvparten med kjeksrøre og andre halvparten med ostemasserøre.
16 stk. Ostekakevafler – Ostevaffelkake
Kjeksrøre
- 3 egg
- 50 g brun farin
- 100 g smeltet smør
- 1 pk Bixit (300 g) knuste kjeks
- 100 g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 2 dl lettmelk
Knus/pulveriser kjeksen.
Smelt smøret.
Pisk egg og brun farin før du blander inn resten av ingrediensene.
Ostemasserøre
- 3 egg
- 150 g sukker
- 3 ts vanilijesukker
- 50 g smeltet smør
- 300 g Philadelphia
- 3 ss Creme Fraiche
- 150 g mel
- 1 dl fløte
Smelt smøret.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt før du har i resten av ingrediensene.
Husk å smøre vaffeljernet ditt om det trengs.
Lag en vaffel med halvparten av hver røre = Ostekakevaffel, og nyt dem med jordbær og litt krem.