I går serverte de Pasta el Diablo til lunsj i kantinen på jobb. Med et slikt navn, forventet jeg en tallerken med en skikkelig hot, hot pasta, og da mener jeg ikke temperaturen… Med en ganske tam (unnskyld for at jeg sier det) smak, ble denne forventningen ikke tilfredsstilt. Hadde denne retten hatt et annet navn, hadde jeg nok ikke hengt meg så mye opp i det.
Skuffelsen resulterte i at jeg måtte lage en sterk pasta da jeg kom hjem.
5 – 6 porsjoner av min Djevelske Pasta bestod av
- 800 gr karbonadedeig (stekes)
- 9 plommetomater
- 2 chili (ble nok en for lite)
- 3 fedd hvitløk
- 1 søt paprika
- 1 liten rødløk
- 1 dl vann
- 3 ss olivenolje
- 2 ts salt
- 1 ts Cayennepepper
- 3 ss Creme Fraiche
- kokt spaghettini, mengde etter ønske
- Ruccola
- 3 skiver loff (ristes og deles i 2)
- 1 – 2 fedd hvitløk til loffen
Plommetomater, chili, hvitløk, paprika og rødløk ble kuttet i biter og hatt i en kjele sammen med vann, olivenolje og salt. Dette ble så kokt i 40 minutter, og så most med stavmikser. Litt skuffet måtte jeg erkjenne at det manglet det lille ekstra, og tilsatte dermed 1 ts Cayennepepper. Den gjorde susen. Til slutt tilsatte jeg Creme Fraiche før jeg blandet inn karbonadedeigen.
Karbonadedeigen ble stekt før jeg blandet den med den ferdige sausen. Kjøttsausen ble servert med spaghettini, ruccola og 1/2 skive ristet loff som jeg gnidde med hvitløksfedd. Hadde jeg hatt parmesan, hadde jeg toppet retten med dette.