Selv om noen sier at limonade ikke skal være vanskelig å lage, føler jeg at jeg ikke er helt enig med dem. Selve prosessen er ikke vanskelig, men etter å ha lagd en limonade med sitron og lime en gang, er det vanskelig å komme på noe nytt og spennende med disse ingrediensene en gang til.
Etter å ha surfet litt på nettet, ser jeg at man kan lage mange gode limonader, ikke bare med sitron og lime, men med sitron og diverse annen frukt.
Jeg falt for fristelsen å prøve med noen av mine favorittingredienser i matlaging generelt; ingefær og chili.
Ingefæren ble brukt i denne limonaden Ginger Lemonade, mens chilien ble brukt i Hot Pink Lemonade.
Til 1,3 liter Ginger Lemonade brukte jeg
- 60 gr renset ingefær
- 6 sitroner
- 1 liter vann
- 150 gr sukker
Press juice av ingefær og sitroner med juicepressen. Kok deretter opp vann og sukker sammen restene av sitron og ingefær. Dette gjør jeg fordi jeg innbiller meg at jeg får presset siste rest av velgjørende dråper fra fruktkjøttet ved å koke det opp. Settes til avkjøling.
Når vannet er kjølig nok, siles både det og fruktjuicen, slik at limonaden blir helt uten fruktkjøtt.
Denne smakte godt av ingefær. Fyll glasset med isbiter og nyt den iskald 🙂