Kjempegode cookies med mørk og hvit sjokolade. Oi, oi, oi, disse er ingen vits i å bake, for de forsvinner igjen med en gang.
Til ca. 40 Cookies brukte jeg
- 2 egg
- 60 g hvitt sukker
- 100 g brunt sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 50 g mel
- 2 g bakepulver
- 40 g smeltet smør
- 150 g mørk sjokolade (55% Odense)
- 200 g hvit sjokolade i biter (jeg brukte 150 g, men øker mengden til 200 neste gang disse bakes)
Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av varmen og smelt 150 g 55% kokesjokolade i det varme smøret. Det er lurt å hakke sjokoladen før du har den i smøret.
Hakk 200 g hvit sjokolade i biter (ønsket størrelse).
Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket luftig. Deretter tilsatte jeg mel og bakepulver. Til slutt rørte jeg inn sjokoladesmøret og sjokoladebitene for hånd.
Sett røren i kjøleskapet i en time.
Bruk te-skje for å fordele røren på et bakepapirkledd stekebrett. Ønsker du å lage dem større, er det lurt å prøve seg fram.
Cookiesene ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 8 minutter.