Brownie med vaniljeostekrem – den perfekte kaken for de som elsker denne kombinasjonen. Jeg har tidligere laget denne kombinasjonen med smaker, men denne ostemassen er en enklere variant.
Brownien er laget av
- 400 g smeltet smør
- 300 g 70% sjokolade
- 200 g melkesjokolade
- 8 egg
- 300 g brun farin
- 100 g mørk sirup
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
Smelt smøret, ta kjelen av varmen og ha sjokoladen oppi. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøles litt.
Pisk eggene med brun farin og mørk sirup til sukkeret er oppløst og blandingen er blitt lysere. Det trenger ikke bli eggedosis.
Pisk inn sjokoladesmøret, mel og bakepulver.
Fordel blandingen i en bakepapirkledd form. Jeg brukte en for på størrelse 30 x 40 cm.
Vaniljeostekremen er laget at
- 500 g vaniljekrem (kjøpt)
- 300 g romtemperert Phladelphia
- Frø fra en vaniljestang
- 100 g sukker
Alt piskes godt til fløyelsmyk blanding.
Jeg hadde dette i en sprøytepose og fordelte massen i form av dype streker oppi brownierøra. Til slutt brukte jeg en gaffel for å lage et mønster.
Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 minutter. Kaken skal disse og virke ustekt når den tas ut av ovnen.
Avkjøles før den settes i kjøleskapet for å stivne. Kaken på bildet har stått i kjøleskapet i ca. 2 timer. Konsistensen var nesten som mousse. Etter flere timer i kjøleskapet, ble den hardere.
Neste gang jeg baker denne kaken, kommer jeg til å ha dobbelt så mye Philadelphia i vaniljeostemassen. I tillegg kommer jeg til å prøve med vaniljesukker i stedet for vaniljefrø. Morsomt å prøve noe nytt 🙂