Annonse
Sjokolade- og appelsinkake er en kombiansjon mange liker. Denne kaken er inspirert av dynk-i-ovnen måten jeg prøvde meg på med denne appelsin- og sitronkaken.
Sjokoalde- og appelsinkaken er lagd av
- 300 g Bremykt
- 300 g brun farin
- 4 egg
- 40 g kakao
- 1 ts natron
- 250 g mel
- zest fra 2 appelsiner – ca. 2 luftige ss med zest
- 200 g melkesjokolade i biter
Smelt Bremykt og avkjøl det.
Riv appelsinskallet = zest. Unngå å få med det hvite i skallet. Når det står luftige spiseskjeer, menes det uten at det trykkes flatt på skjeen, om du skjønner.
Pisk brun farin og egg noen minutter til sukkeret er oppløst. Tilsett kakao, natron, mel og smeltet Bremykt. Ha i zest og melkesjokoladebiter til slutt.
Dekk en form størrelse 30 x 40 cm med bakeark hvor arket stikker litt opp over kanten. Hell røren oppi og stek midt i ovnen på 170 grader i ca. 25 minutter.
Om man ønsker å lage en appelsinbrownie, kan man slutte her, men da ville man kanskje hatt i mindre mel. I hvert fall 50 g mindre, om ikke 100 g mindre enn oppgitt. Vi ønsker litt mer av denne kaken, og velger derfor å helle over en appelsinblanding etter steketiden på 25 minutter.
Appelsinblandingen lages mens kaken er i ovnen.
Appelsinblandingen er lagd av
- 2 egg
- 150 g sukker
- 30 g mel
- 1,5 dl ferskpresset appelsinjuice (ca. 2 appelsiner)
Piskes godt.
Fordi det er ønskelig at så mye som mulig av blandingen skal renne nedi kaken, stikkes mange hull over hele kaken. Hell over blandingen, følg med at hullene fylles om mulig og sett kaken tilbake i ovnen, fortsatt på 170 grader. Ikke forvent at alt renner nedi kaken.
Stek i 25 minutter til.
Denne kaken blir klissete og god.