Brownie med vaniljekrem – Jeg lagde en kjempegod brownie med vaniljekrem her om dagen, og her deler jeg den med deg. Dette er en enklere utgave av varianten med vaniljeostekrem som du finner her.
Brownien er lagd i en for 30 x 40 cm og den er laget av
- 400 g smeltet smør
- 300 g 70% sjokolade
- 200 g melkesjokolade
- 8 egg
- 300 g brun farin
- 100 g mørk sirup
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
- 500 g vaniljekrem (kjøpt) – det er plass til mer (dobbel dose) om du skulle ønske det
Smelt smøret, ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladene til de smelter.
Pisk egg, brun farin og mørk sirup godt, til sukkeret er oppløst. Det trenger ikke bli eggedosis.
Pisk inn sjokoladesmøret og til slutt mel og bakepulver.
Fordel røren i en bakepapirkledd eller godt smurt form.
Når det gjelder vaniljekremen, hadde jeg den i en sprøytepose og sprøytet kremen i striper i røra. Deretter brukte jeg en gaffel for å lage litt mønster.
Kaken ble stekt midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 minutter. Den skal disse, virke ustekt når du tar den ut.
Avkjøles.
Kaken er best når den er romtemperert (synes jeg).