Bringebærostekake – Ostekake med bringebærsmak på toppen. Dette er en frisk og fyldig ostekake som danser lett i munnen.
Den hvite delen av bringebærostekaken er laget av vaniljekesam og den rosa delen av kaken er laget av bringebærkesam. En søt og syrlig kake, og smakene justerer du helt etter eget ønske.
Jeg lagde denne kaken for å ha en litt annen variant av bringebærostekake enn den jeg lagde sist. Denne ble litt mer ryddigere, men fordi jeg hadde litt for lite gelatin i, ble den litt slapp i «fisken».
Fordi jeg ikke hadde nok kjeks til bunnen, ble den en litt sånn diversebunn, og den ble slettes ikke verst. Jeg ble faktisk veldig fornøyd med den og den falt også godt i smak hos mottakerne.
Denne kaken er laget i en 22 cm form.
Bringebærostekakens bunn er laget av
- 100 g mandler
- 150 g Digestive kjeks
- 50 g smeltet smør
- 50 g sukker
- 1 stivpisket eggehvite
Smelt smøret.
Knus/mal mandlene og kjeksen med stavmikser.
Pisk eggehvite og sukker stiv.
Bland alt og fordel i smurt eller bakepapirkledd form, og stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Avkjøles.
Avkjølt kakebunn legges i en form du ønsker å bruke eller om du bruker formen du allerede er i sving med (som meg som bruker bake it easy). Dekk kantene med plast for enklere å få kaken ut av formen før du heller i ostemassen du nå skal lage.
Den hvite ostemassen i denne bringebærostekaken er laget av
- 7 plater gelatin (brukte egentlig 6, men jeg syntes det ble for lite. Lager du denne kaken uten det rosa laget og en større form, kan det holde med 6 plater)
- 2 dl kremfløte
- 300 g vaniljekesam
- 400 g Philadelphia naturell
- 250 g sukker
- Frø fra en vaniljestang
- 4-6 ss kokvarmt vann til smelting av gelatinen
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Ha kremfløte, kesam, kremost, sukker og vaniljefrø i en bolle og pisk først på svak hastighet. Dette for at sukkeret skal få tid til å løse seg opp før hastigheten økes og massen blir luftig og til krem. Vi vil jo ikke piske for mye.
Når ostemassen har ønsket konsistens. Kok opp vann (ha bare litt i bunnen av kjelen, da koker vannet opp raskt). Klem av vannet av gelatinen, ha den i en kopp el.l. Ha kokvarmt vann over, og rør godt til gelatinen er oppløst. Trenger du mer vann for å løse opp gelatinen, har du i litt til. Gelatinvannet helles i ostemassen i en tynn stråle mens mikseren går.
Fordel over avkjølt mandel-/kjeksbunn i formen.
Den rosa delen av bringebærostekaken er laget av
- 100 g moste bringebær uten frø (bringebærene moses og siles)
- 150 g sukker (kan reduseres noe om du ønsker den syrligere)
- 300 g bringebærkesam
- 2 dl kremfløte
- 3 plater gelatin (jeg brukte 2 i kaken på bildet)
- 3-4 ss kokvarmt vann for smelting av gelatinen
Mos bringebærene og sil dem for å kvitte deg med frøene. I og med at du skal bruke totalt 400 g bringebær, kan du jo gjøre dette med alle i samme omgang.
Resten gjorde jeg på samme måte som det hvite laget.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Ha kremfløte, kesam og sukker i en bolle og pisk først på svak hastighet. Dette for at sukkeret skal få tid til å løse seg opp før hastigheten økes og massen blir luftig og til krem. Vi vil jo ikke piske for mye.
Når kesammassen har ønsket konsistens. Kok opp vann (ha bare litt i bunnen av kjelen, da koker vannet opp raskt). Klem av vannet av gelatinen, ha den i en kopp el.l. Ha kokvarmt vann over, og rør godt til gelatinen er oppløst. Trenger du mer vann for å løse opp gelatinen, har du i litt til. Gelatinvannet helles i ostemassen i en tynn stråle mens mikseren går.
Topplokket er laget av
- 300 g moste bringebær uten frø (bringebærene moses og siles)
- 100 g melis (eller om du ønsker mer eller mindre – smak deg fram)
- 1,5 plater gelatin
- 2 ss kokvarmt vann til smelting av gelatinen
Legg gelatinen i bløt.
Mos bringebærene og sil dem fri for frø.
Rør inn melisen i bringebærene.
Smelt gelatinen og pisk den inn i bringebærene.