Bringebaerostekake-ostekake-med-smak-av-bringebaer-oppskrift-idefull-inspirert-av-Tove-Holter

Bringebærostekake

Bringebærostekake – Denne kaken er nok en ny ostekake, en veldig god kake, men som jeg til å jobbe litt mere med. Det gjelder egentlig bare fordelingen av bringebærsmaken, og også at jeg ønsker en kake som er litt strammere i utseendet, men jeg velger allikevel å dele denne varianten med dere. Den var god på smak, selv om den er av den typen som «skjærer seg selv»…
Noen steder hvor bringebærsausen er for tett nedover i kaken, gjør det sånn at den ikke henger helt sammen, og der faller den litt fra hverandre. Om du har lyst til å lage en variant som denne kaken, løser du det ved å blande litt gelatin i sausen, og kanskje bruker litt mindre enn det jeg har gjort. Den gjør seg jo godt ved siden av i tillegg til litt inni.

Bunnen til denne bringebærostekaken er lagd av kransekakemasse, men har du en god mandelbunn, kan du like gjerne bruke denne. Har du en annen ostekakebunn du er fornøyd med, bruker du bare den.
De hadde ikke en pk. med 500 gram kransekakemasse, bare 400 gram. Jeg valgte derfor å tilsette 100 g mandelmel og 3 stivpiskede eggehviter for å få til denne bunnen.

Bunnen til denne bringebærostekaken er lagd av
 • 400 g Kransekakemasse
 • 100 g mandelmel
 • 20 g melis
 • 3 stivpiskede eggehviter

Stivpisk eggehvitene. Bland mandelmel og melis. Smuldre kransekakemassen.
Bland alt dette sammen. Jeg brukte hånden og knadde det sammen til en litt bløtere masse enn kransekakemassen var i utgangspunktet.

Mandelmassen fordeles i en godt smurt form eller en for dekket med bakepapir.
Den stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.

Avkjølt kakebunn legges i en form du ønsker å bruke eller om du bruker formen du allerede er i sving med (som meg som bruker bake it easy). Dekk kantene med plast for enklere å få kaken ut av formen før du heller i ostemassen du nå skal lage.

Ostemassen
 • 6 plater gelatin
 • 2 dl kremfløte
 • 300 g kesam med vaniljesmak
 • 300 g kremost naturett (philadelphia)
 • 200 g sukker
 • 3 ts vaniljesukker
 • ca. 4 ss kokvarmt vann (til å smelte gelatinen)

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Ha kremfløte, kesam, kremost, sukker og vaniljesukker i en bolle og pisk først på svak hastighet. Dette for at sukkeret skal få tid til å løse seg opp før hastigheten økes og massen blir luftig og til krem. Vi vil jo ikke piske for mye.

Når ostemassen har ønsket konsistens. Kok opp vann (ha bare litt i bunnen av kjelen, da koker vannet opp raskt). Klem av vannet av gelatinen, ha den i en kopp el.l. Ha kokvarmt vann over, og rør godt til gelatinen er oppløst. Trenger du mer vann for å løse opp gelatinen, har du i litt til. Gelatinvannet helles i ostemassen i en tynn stråle mens mikseren går.

Fordel over avkjølt mandelbunn i formen. Bringebærsausen nevnt nedenfor, og om du skal gjøre som jeg har gjort her, ble fordelt rundt omkring i ostemassen med en sprøytepose før jeg satte kaken kaldt og ventet til alt hadde stivnet. Det tok flere timer enn jeg trodde den dagen, så jeg valgte å vente til neste dag for bildetaking og smaking.

Så mens jeg ventet, tok jeg meg tid til litt maling. Bildet jeg holder på med nedenfor, har jeg brukt ca en uke på, og jeg har 2/3 igjen = lenge til stua er ryddig igjen.

Noe av fuktigheten fra kaken hadde trekt ned i bunnen, og den ble litt bløtere enn den var når den var ferdigstekt. Det gjorde egentlig ingenting.

Bingebærsausen er lagd av
 • 300 g bringebær
 • 150 g melis (Kan bruke mer for søtere saus. Smak deg fram.)
 • For stivere saus = gelé med andre ord, kan du bruke gelatin

Bringebærsausen ble fordelt rundt omkring i ostemassen med en sprøytepose før jeg satte bringebærostekaken kaldt og ventet til alt hadde stivnet.

Om du liker bringebær og en litt syrligere kake, kan jeg anbefale denne Pavlovaen med sitronkrem toppet med bringebærsaus og annet godt.

Det er ikke bare matlagingen som opptar meg. Maling er også noe jeg liker veldig godt.
Bildet jeg holder på med her, har jeg brukt ca en uke på, og jeg har 2/3 igjen = lenge til stua er ryddig igjen

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk