Bringebærmousse på glass med friske bringebær og blåbær ble løsningen når kaken ikke ble som planlagt.
6 store porsjoner bringebærmousse ble lagd av
- 300 g bringebær til puré + noen hele bær til å ha i glasset sammen med moussen
- 3 plater gelatin
- 2 eggehviter
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
- 3 – 4 ss kokvarmt vann
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Lag puré av bringebærene og sil dem for å få bort alle frøene.
Pisk eggehvitene stive med sukker og vaniljesukker. Sett kaldt.
Jeg pisket gelatinen inn i kremen mens den ble pisket luftig. Ha kremfløten i en bolle til kjøkkenmaskinen. Sett kjøkkenmaskinen på sakte fart mens du koker opp litt vann som skal brukes til å smelte gelatinen. Klem vannet (som gelatinen ligger i) av gelatinen, ha den i f.eks. en kopp, bruk 3 – 4 ss kokvarmt vann til å smelte gelatinen og rør godt. Skru opp farten på vispen til kjøkkenmaskinen og hell den smeltede gelatinen oppi mens vispen går. Pisk kremfløten luftig.
Når kremen er ferdig, røres litt og litt av bringebærpuréen inn for hånd. Til slutt vendes den stivpiskede eggehviten inn i kremen.
Fordel i ønskede former/glass sammen med bær og ev. kjeks eller kanskje marengs/pikekyss om du skulle ønske.
Kjeks og marengs/pikekyss bør du kanskje vente med til desserten serveres.