Planen med denne bloggen er å lage mat i mindre skala = mat for 2. Noen ganger, når man tar seg tid til å lage gryter som man bruker litt tid på (først kutte, så koke), kan det lønne seg å lage litt mer enn bare til to porsjoner en dag, derfor en dag 1 og dag 2 variant.
Denne Chili sin Carne spises som taco, til ris eller annet på dag en som vist her, og på dag to kan den spises som en Sloppy Chili (inni et burgerbrød) som her med kjøtt, eller i en salat som vist i dette innlegget.
Gryten for både dag 1 og dag 2 er laget av
- 1 rød chili med frø (er du redd for at det blir for sterkt, tar du uten frø)
- 1 rødløk
- 3 fedd hvitløk
- smør til steking
- 1 ts røkt paprika
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts spisskummen
- 2 bokser hakkede tomater (1200 g)
- saft fra 1/2 lime
- 2,5 gulrøtter, revne
- 1 rød paprika i biter (små biter = kortere koketid)
- 1 gul paprika i biter (små biter = kortere koketid)
- 1 ss sukker
- 1 boks kidneybønner (jeg brukte den fra go green)
- salt (smakes til på slutten av koketiden)
- cayennepepper (smakes til på slutten av koketiden)
- 1,5 dl vann som ble tilsatt underveis i kokingen
Hakk chili, rødløk og hvitløk og fres dette i litt smør sammen med røkt paprika, oregano og spisskummen.
Etter noen minutters fresing (til løk er blank), has dette sammen med tomatene, limesaft, revne gulrøtter, sukker og paprikabiter i gryta.
Jeg kokte dette opp og lot det småkoke 20 minutter før jeg tilsatte bønnene og smakte til med krydder (cayennepepper og salt), før jeg lot dette småkoke i 10 minutter til.
Jeg har også lagd en variant med kjøtt, som du finner her. Det er ikke store forskjellen på dem, men jeg har brukt litt mer grønnsaker i denne.