Blomkålpuré

Blomkålpuré er egentlig ganske enkelt å lage. Man kutter blomkålen i passe biter, har den i en kjele, heller væske over, og koker til blomkålen er mør. Bruk stavmikser. Voila.

Det som bare er viktig å vite, er hvor mye væske man skal ha i forhold til mengde blomkål…

Jeg brukte nok litt for mye væske, så puréen ble ørlittepittelitt for tynn, men allikevel god på smak.

Til 5 porsjoner+ brukte jeg

  • 570 gr blomkål (renset)
  • 2 dl vann (dette var 1/2 dl eller kanskje 1 dl for mye)
  • 1 dl melk
  • 1 dl fløte
  • smakes til med salt

Silkemyk blomkålpuré ble servert til surret saftig kyllingfilet med fyll i dag.

 

Blomkålpure

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk