Blåbærkake

Til eldstemanns 16 årsdag, lagde jeg bl.a. en blåbærkake jeg «snekret» sammen etter litt surfing på nettet. Jeg har plukket endel blåbær i sommer, og ville prøve å finne noe jeg kunne bruke denne til. Etter å ha sett på endel forskjellige oppskrifter, kom jeg fram til en vellykket kake, mest inspirert av dagbladet.no.

Blåbærkaka er laget i en 24 cm form og den består av

  • 4 egg 150 gr hvitt sukker
  • 80 gr brunt sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 1 boks vaniljekesam
  • 75 gr smeltet smør
  • 250 gr mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 500 gr frosne blåbær

Jeg pisket først sammen egg, sukker (både brunt og hvitt) og vaniljefrø. Deretter blandet jeg i smeltet smør og vaniljekesam. Så hadde jeg i kanel, mel og bakepulver, og til slutt blåbærene.

Kaken ble stekt på 175 grader i 1 time og 25 minutter. De siste 10 minuttene hadde jeg bakepapir over kaken, for å unngå at den ble altfor mørk på toppen.

Kaken ble servert med vaniljeiskrem.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk