Til eldstemanns 16 årsdag, lagde jeg bl.a. en blåbærkake jeg «snekret» sammen etter litt surfing på nettet. Jeg har plukket endel blåbær i sommer, og ville prøve å finne noe jeg kunne bruke denne til. Etter å ha sett på endel forskjellige oppskrifter, kom jeg fram til en vellykket kake, mest inspirert av dagbladet.no.
Blåbærkaka er laget i en 24 cm form og den består av
- 4 egg 150 gr hvitt sukker
- 80 gr brunt sukker
- frø fra 1 vaniljestang
- 1 boks vaniljekesam
- 75 gr smeltet smør
- 250 gr mel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 500 gr frosne blåbær
Jeg pisket først sammen egg, sukker (både brunt og hvitt) og vaniljefrø. Deretter blandet jeg i smeltet smør og vaniljekesam. Så hadde jeg i kanel, mel og bakepulver, og til slutt blåbærene.
Kaken ble stekt på 175 grader i 1 time og 25 minutter. De siste 10 minuttene hadde jeg bakepapir over kaken, for å unngå at den ble altfor mørk på toppen.
Kaken ble servert med vaniljeiskrem.