Dagens middag var inspirert av temaet «våren», og siden asparges har sesong i mai – juni (ref. frukt.no), valgte jeg å bruke denne.
Risottoen spiste vi sammen med sprøstekt Salma og cherrytomater (typen Dulcita).
Til 4 porsjoner trenger du
- 1 chili
- 1 fedd hvitløk
- 180 gr asparges (10 stk)
- 250 gr ris (jeg brukte økologisk ris fra Superbra)
- 8 dl vann eller etter anvisning på rispakken
- 50 gr parmesan
- olivenolje
- salt og pepper
- 1 pk Salma back loin
- cherrytomater
Kutt chili og hvitløk i små biter, og fres dem i litt olivenolje i et par minutter.
Ta deretter litt mer olivenolje i stekepannen og ha risottorisen oppi, og rør godt om. Jeg lot det så surre i et par minutter til.
Hell så vannet (etter anvisning på pakken) over risen, og la det koke i ca 15 minutter, avhengig av risottorisen du har valgt.
Mens risottoen står og putrer i panna, kutter du aspargesen i tre (eller som du ønsker), skjærer laksen i tynne skiver og klargjør parmesanosten.
Et par minutter før risottoen er ferdig, har du aspargesen og parmesanosten oppi, og lar den godgjøre seg mens du steker laksen. Bruk sterk varme, og stek laksen bare noen sekunder på hver side. Jo mindre stekt, dess saftigere laks.
Det er plass til litt annen kreativitet, mens jeg prøver å finne på nye oppskrifter, og plutselig dukket det opp to limericker som måtte ned på papiret 🙂
Frua over grytene uavbrutt rørte,
og målet med storproduksjonen hun avslørte:
«Kalenderplassen hos Coop,
anses av meg som et skikkelig sCoop.»
At familien var mette, hun bestemt overhørte.
Idéene rundt i hodet kverner:
«Kan man lage noe godt av kjerner?»
Kalenderplass hos Coop,
betrakter jeg som et skikkelig sCoop
Men nå er det snart så jeg ser stjerner.