Appelsin- og sjokoladekake i brødform – en litt annen vri på sjokoladekake med appelsin enn den jeg delte i begynnelsen av februar.
Appelsin- og sjokoladekaken er laget av
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 3 egg
- 2 ss creme fraiche
- 4 ss kakao
- 1 ts natron
- 1/2 ts bakepulver
- 230 g mel
- 1,5 dl ferskpresset appelsinjuice (ca. 2 appelsiner)
- zest fra 2 appelsiner – ca. 2 luftige ss med zest uten
Smelt smøret og avkjøl det.
Riv appelsinskallet = zest. Unngå å få med det hvite i skallet om du da ikke ønsker en bitrere smak. Når det står luftige spiseskjeer, menes det uten at det trykkes flatt på skjeen, om du skjønner.
Press appelsinjuice.
Pisk sukker, egg og creme fraiche til sukkeret er oppløst. Tilsett det tørre (kakao, natron, bakepulver og mel) og det våte (appelsinjuice og smeltet smør) om hverandre. Tilslutt has revet appelsinskall oppi (zest).
Dekk en brødform størrelse 1,5 liter med bakeark. Hell røren oppi og stek midt i ovnen på 170 i ca. 1 time (60 minutter). Husk at steketiden avhenger av ovnen, så følg gjerne med mot slutten av steketiden.
Kjempegod kake for de som liker smakskombinasjonen av appelsin og sjokolade.
Serveres gjerne med litt stivpisket krem til og eventuelt noe annet godt du skulle ønske å ha på.