Appelsin- og ingefærcookies med hvit sjokolade ble en av mine kollegers favoritter av alle cookiesene jeg har lagd til nå. Smakfulle og lune cookies som kan spises som de er eller brukes som sandwich med is mellom to herligheter. Du kan f.eks. også dyppe halve cookiesen i smeltet sjokolade (av valgfri type) og la dette stivne.
Påskedessert eller med på påsketur i påskesekken til glade mennesker i påskehumør. En cookie med mange muligheter.
Til ca. 24 stk. Appelsin- og ingefærcookies med hvit sjokolade brukte jeg
- 100 g romtemperert smør
- 200 g brun farin
- 1 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 250 g mel
- 1 ts bakepulver
- 2 – 3 ts malt ingefær (smak deg fram)
- 1 dl appelsinjuice
- Zest fra 1 appelsin (bør være økologisk)
- 200 g hakket hvit sjokolade i biter (ønsket størrelse)
Pisk romtemperert smør, brun farin og vaniljesukker godt. Tilsett deretter eggeplommene og så eggehvitene. Bland dette godt før du har i mel, bakepulver og malt ingefær. Jeg brukte 3 ts ingefær, men anbefaler å smake deg fram før du har i alle tre på en gang. Det kan jo hende du bare ønsker 2.
Rør deretter inn appelsinjuice og zest før den hvite sjokoladen has i.
Sett kaldt i ca. 1 time før de fordeles på et bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovnen på 180 grader i 14 – 16 minutter.
Av en eller annen grunn ble steketiden på disse lengre enn alle andre cookiesene jeg har lagd. Kan være fordi røren var litt bløtere. Anbefaler uansett å prøvesteke en for å se hvor lang tid den trenger. Størrelsen og ovnen er avgjørende for steketiden. Kanskje har du en mer effektiv ovn enn den jeg har… 🙂
Cookiesene skal være myke når de tas ut av ovnen. De stivner når de avkjøles.