Adventsdekorasjon eller juledekorasjon

Adventsdekorasjon – ja, jeg vet jeg er litt sent ute med dette innlegget, men idéen kan brukes år etter år, og i tillegg kan den lages med færre lys og da ev. brukes som en juledekorasjon. Dette er et tips til deg fra meg. Bruk det som du ønsker.

I denne adventsdekorasjonen – juledekorasjonen har jeg brukt
  • Stearinlys
  • Mose
  • Kongler
  • Julekuler
  • Svibler

Jeg var ute og fant mose til dekorasjonen. Dette var før snøen kom, så jeg var heldig med den. Ellers er det mose å få kjøpt i blomsterbutikkene.

Konglene jeg har brukt, har jeg liggende. Dette er kongler jeg har plukket ute for flere år siden, og jeg tar vare på dem for å kunne pynte julebordet/bordet i julen med disse. Nå kom de også godt med i denne dekorasjonen.
Skal du plukke konglene selv? Les mer om dette her.

Her har jeg brukt et firkantet fat i stål, og alt ligger fritt oppå det.
Jeg er veldig redd for brann, og lysene er festet med fix (dette fås kjøpt i blomsterbutikken). Dette gjør at lysene står som limt fast… Ellers kan du bruke en lysestake (se bildet) el. lign. for å skape avstand til mosen og konglene i tillegg til å bidra til at det kanskje står litt stødigere, om du da ikke bruker fix (se bildet).
Jeg har holdt en avstand fra lysene og til det tørre i dekorasjonen, men jeg er allikevel veldig påpasselig når jeg tenner lysene.

Ønsker du ikke å bruke levende lys, kan du bruke en lyslenke eller to på fatet sammen med disse elementene.

Sviblene i dekorasjonen er dekket med voks, løken i hvert fall. Disse syntes jeg var veldig fine og dekorative og valget falt derfor på disse. Utfordringen ble vanningen av dem. Damen i butikken sa jeg bare skulle dusje dem litt. Dette syntes jeg ikke gikk allverdens bra, så jeg har gått til innkjøp av en sprøyte på apoteket for å lure inn vann i løken.
Det blir spennende å se om de blir litt strammere i blomstene etterhvert.
Min mamma lager alltid juledekorasjoner med svibler i, og for meg er lukten av svibler, lukten av jul.

Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og svibler Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og svibler
Fatet står «rett fram».

Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og svibler
Fatet står på skrå.

Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og sviblerAdventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og sviblerAdventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og svibler
Her ser du at jeg har forsøkt å holde avstand fra lysene.

Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og svibler
Fix. Fås kjøpt i blomsterbutikk. Riv av en bit og varm den opp mellom fingrene ved å bearbeide den litt. Dette må til for best mulig feste.

Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og sviblerMed stearinlyset i en lysestake.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk