Vafler med rødbete
Rosa vafler med rosa krem

Vafler med rødbete – dette kan gå begge veier: Matvafler eller søte vafler som selv husets skeptiker vil like, selv om de ser aldri så skremmende ut.
Jeg gikk for varianten søte vafler med rødbete. Dette var mest fordi jeg hadde lyst til å teste min nye krem i form av tyttebær, smør og ost på en vaffel, og dermed trengte jeg søte vaffelhjerter for en god kombinasjon.

Tyttebærsmørostekremen ble egentlig laget til bananbrødet her om dagen. Bananbrødet er laget av denne oppskriften, men uten smuldretoppen. Da jeg hadde mer krem igjen, gikk tankene i retning av et aldri så lite vaffelforsøk.

Rosa vafler med rosa krem – WOW! – Et syn for øyet og en fryd for ganen.

Vafler med rødbete er laget av

 • 3 egg
 • 5 ss sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • ca. 200 g mel
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts natron
 • 100 g smeltet smør
 • 3 dl kefir
 • 200 g revet rødbete

Bland alt foruten revet rødbete godt. Rødbeten røres inn til slutt. La gjerne røren hvile noen minutter før du steker vaflene.

Vafler med rødbete, blir seende litt annerledes ut på utsiden når de er stekt, og jeg kan i hvert fall love at innsiden blir annerledes. Rød, nesten litt mystisk og forførende.

Tyttebær-smør-ostekremen er laget av

Denne tyttebærkremen er inspirert av den kremen jeg laget til pepperkakemuffinsene. Eneste forskjellen, er at jeg har tilsatt 200 gram Philadelphia. Denne kremen smaker også som tidligere nevnt godt på toppen av denne banankaken.

 • 200 g romtemperert smør
 • 300 g melis
 • 3 ts vaniljesukker
 • 200 g romtemperert Philadelphia naturell
 • 150 g moste tyttebær (fra pose fra frysedisken)

Jeg moste tyttebærene med stavmikseren sammen med halvparten av melisen. Ved å blande tyttebæra med melisen, innbiller jeg meg at det er lettere å piske inn i det luftige smøret uten at det skiller seg så lett.
Romtemperert smør, halvparten av melisen og vaniljesukker piskes hvitt og luftig. Når det er klart, piskes romtemperert Philadelphia inn før en og en skje av tyttebærmelisen piskes inn i det luftige smøret.

Dette blir ganske mye krem og jeg har lagt noe i fryseren for å se om det er like godt når jeg tar det opp igjen. Fortsettelse følger.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk