I dag har jeg hatt stor vaffelproduksjon i forbindelse med utfordringen som går på Matbloggsentralen; 3. mai 2014 åpner en etterlengtet sjømannskirke i Rio de Janeiro, og de trenger sin egen vaffeloppskrift.
Sjømannskirken feirer 150 års-jubileum i august! I Sjømannskirken er vaffelhjertet mye mer enn mat. Vaffelhjerter skal minne oss om at Sjømannskirken ønsker å møte mennesker med hjertevarme!
I utgangspunktet var planen å lage denne vaffelen, men da jeg hverken hadde appelsin eller brunt sukker, valgte jeg å lage en annen vaffel. Dette kan du lese om her. Selv om den vaffelvante ungdommen her i huset ga de andre vaflene terningkast 10, slo jeg meg ikke helt til ro med at jeg ikke hadde fått lagd de jeg hadde i hodet mitt. Dermed måtte jeg kjøre ned til Lillestrøms Brustadbu for å kjøpe de manglende ingrediensene.
Da jeg bodde i Tyskland, var jeg på flere samlinger sammen med andre norske ungdommer i regi av Sjømannskirken i Antwerpen. Denne kirken ble jeg også konfirmert i, og jeg har mange gode minner fra den tiden. Jeg føler derfor at det er ekstra morsomt å få være med å bidra til deres jakt på en skikkelig god vaffeloppskrift 🙂
17 vafler ble lagd av
- 100 gr romtemperert smør
- 170 gr brunt sukker
- 15 gr vaniljesukker
- 5 romtempererte egg
- 460 gr mel
- 15 gr bakepulver
- 2 dl ferskpresset appelsinjuice (2 appelsiner)
- 1 dl skummet melk
- 1,5 dl fløte
Jeg pisket først smør, brunt sukker og vaniljesukker godt med K-vispen. Deretter tilsatte jeg ett og ett egg, mens kjøkkenmaskinen fortsatt gikk. Nå kan det se ut som om hele røra kommer til å bli mislykket, men ikke mist motet, og la kjøkkenmaskinen fortsette å gå 🙂 Så hadde jeg i mel, bakepulver, melk, juice og fløte om hverandre.
Vanligvis synes jeg ikke vafler er like gode neste dag, men siden jeg hadde i brunt sukker, ønsket jeg å teste om disse ville være annerledes. Etter et døgn (under plast) på kjøkkenbenken var disse fortsatt gode. 🙂