Vafler med brunt sukker og appelsinjuice

I dag har jeg hatt stor vaffelproduksjon i forbindelse med utfordringen som går på Matbloggsentralen; 3. mai 2014 åpner en etterlengtet sjømannskirke i Rio de Janeiro, og de trenger sin egen vaffeloppskrift.

Sjømannskirken feirer 150 års-jubileum i august! I Sjømannskirken er vaffelhjertet mye mer enn mat. Vaffelhjerter skal minne oss om at Sjømannskirken ønsker å møte mennesker med hjertevarme!

I utgangspunktet var planen å lage denne vaffelen, men da jeg hverken hadde appelsin eller brunt sukker, valgte jeg å lage en annen vaffel. Dette kan du lese om her. Selv om den vaffelvante ungdommen her i huset ga de andre vaflene terningkast 10, slo jeg meg ikke helt til ro med at jeg ikke hadde fått lagd de jeg hadde i hodet mitt. Dermed måtte jeg kjøre ned til Lillestrøms Brustadbu for å kjøpe de manglende ingrediensene.

Da jeg bodde i Tyskland, var jeg på flere samlinger sammen med andre norske ungdommer i regi av Sjømannskirken i Antwerpen. Denne kirken ble jeg også konfirmert i, og jeg har mange gode minner fra den tiden. Jeg føler derfor at det er ekstra morsomt å få være med å bidra til deres jakt på en skikkelig god vaffeloppskrift 🙂

17 vafler ble lagd av

  • 100 gr romtemperert smør
  • 170 gr brunt sukker
  • 15 gr vaniljesukker
  • 5 romtempererte egg
  • 460 gr mel
  • 15 gr bakepulver
  • 2 dl ferskpresset appelsinjuice (2 appelsiner)
  • 1 dl skummet melk
  • 1,5 dl fløte

Jeg pisket først smør, brunt sukker og vaniljesukker godt med K-vispen. Deretter tilsatte jeg ett og ett egg, mens kjøkkenmaskinen fortsatt gikk. Nå kan det se ut som om hele røra kommer til å bli mislykket, men ikke mist motet, og la kjøkkenmaskinen fortsette å gå 🙂 Så hadde jeg i mel, bakepulver, melk, juice og fløte om hverandre.

Vanligvis synes jeg ikke vafler er like gode neste dag, men siden jeg hadde i brunt sukker, ønsket jeg å teste om disse ville være annerledes. Etter et døgn (under plast) på kjøkkenbenken var disse fortsatt gode. 🙂

Vafler med brunt sukker

Vafler med brunt sukker4

Vafler med brunt sukker

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk