Vaffel vs. kake – Snickersvaffelkake ble en veldig sprø vaffel. En Snickersvaffelkjekskake om du vil.
Etter uhellet med Brownie i vaffeljernet, gjorde jeg noen endringer på denne oppskriften før jeg hadde den i jernet. Det er ikke sikkert det var nødvendig å endre på oppskriften, men så ble det denne gangen.
Fordi de ble som de ble, lagde jeg dem i mindre utgaver, da ble de lettere å få ut av jernet.
Snickersvaffelkake er laget av
- 150 g smeltet smør
- 4 eggehviter
- 200 g sukker
- 200 g Ritz kjeks
- 200 g peanøtter
- 1 ts bakepulver
- 150 g mel
- 2 dl kremfløte
Smelt smøret. Pisk eggehviter og sukker luftig godt.
Knus Ritz-kjeks og peanøtter med stavmikser og bland dette med mel og bakepulver.
Bland dette med smør og kremfløte. Før eggehviten røres godt inn.
Stekes i vaffeljern. Husk å smøre jernet om du har et som krever det.
Lag sjokoladekremen til om du ønsker
- 2 dl kremfløte
- 300 g melkesjokolade
- 4 eggeplommer
Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og ha i melkesjokoladen. Rør til den har smeltet. Deretter røres eggeplommene inn, en og en. Settes kaldt.
Kald krem piskes stiv før den has på kaken.
Vaffelkaken serveres med hakkede peanøtter og gjerne litt karamell.