Brownie med jordbærmousse

Brownie med jordbærmousse – Denne kaken lagde jeg for å feire en kollega på kontoret forrige uke.

Jeg var innom mange forskjellige idéer for denne kaken, og endte egentlig på bringebærmousse, men siden det var tomt for frosne bringebær i frysedisken, ble det jordbærmousse.

Kaken skulle toppes med gelé, men dette hadde jeg aldri gjort før, og lærte raskt at det ikke holder med å vente til geléen er avkjølt. Man må også vente til den begynner å tykne. Geléen forsvant fra toppen av kaken og la seg pent i kjøleskapet i stedet for.

Alle som smakte denne kaken, syntes den var mektig med god. Bunnen er bakt etter oppskriften fløyelsmyk brownie, men ingrediensene er redusert for at den skulle passe i den runde formen på 22 cm i diameter. At jeg valgte en kraftig brownie var årsaken til at kaken ble så mektig. Her kan man lage en lett sjokoladekake eller kanskje en vaniljekakebunn i stedet for denne brownien om man ønsker.

Brownien er laget av

  • 150 g smeltet smør
  • 200 g 70% sjokolade
  • 2 egg
  • 1 eggeplomme
  • 150 g brun farin
  • 50 g lys sirup
  • 2 ts vaniljesukker
  • 75 g mel
  • 10 g kakao
  • 1/1 ts bakepulver

Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur mens du lager resten av røra.
Pisk egg, eggeplomme, brun farin, lys sirup og vaniljesukker i noen minutter til dette er veldig luftig. Tilsett det tørre (mel, kakao og bakepulver før du tilslutt har i sjokoladesmøret i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen er i gang.

Røren has i en bakepapirkledd form og stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøles.

Når kaken er avkjølt kan jordbærmoussen fordeles oppå.

Om du ønsker å pynte kaken med jordbær langs kanten, gjør du dette når du har lagt plast på innsiden av ringen og før du heller oppi moussen.

Jeg bakte kaken i en 22 cm bake it easy form. Kaken er da allerede på kakefatet. Jeg fjernet bakepapiret langs kanten av formen og satte ringen på igjen. Deretter hadde jeg plast på innsiden av ringen for en penere kant på moussen når ringen skal fjernes.

Jordbærmoussen er laget av

  • 400 g moste jordbær (jeg brukte frosne som jeg hadde tint)
  • 4 dl kremfløte
  • 200 g Philadelphia
  • 150 g sukker
  • 6 plater gelatin (á 1,7 g)

litt kokvarmt vann for å smelte gelatinen

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.

Mos jordbærene.

Kok opp vann, og smelt gelatinen ved å røre den ut med ca. 4 – 5 ss kokvarmt vann. Dette gjøres rett før den skal brukes.

Pisk kremfløte, Philadelphia og sukker luftig. Mot slutten av pisketiden hadde jeg i den smeltede gelatinen.
Den smeltede gelatinen kan også piskes inn i de moste jordbærene.

Fordeles på avkjølt kakebunn.

Pyntes med bær.

 

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk